Dan pasa obilježen je  u organizaciji DOO “ČISTOĆA” Herceg Novi, 26.08.2021.g. pod sloganom “PAS-MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ”. Fokus održane akcije je bio na odgovornom vlasništvu ljubimaca, a naši sugrađani i gosti (posebno mlađe životne dobi) pokazali su  izuzetnu zainteresovanost za ovu temu.

Za ovu akciju su posebno osmišljeni flajeri od strane DOO “Ćistoća” Herceg Novi, a akcija je takođe podržana flajerima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Cilj ove akcije je edukacija i podizanje svijesti o neophodnosti pravilnog staranja i držanja kućnih ljubimaca, a slične aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu.

Pet mladih pasa/štenadi koji su bili prikazani u ovoj akciji su izmamili mnogo osmijeha i nježnosti zainteresovanih učesnika ove akcije, pa se nadamo da ce oni ili njihovi prijatelji iz Azila na Dizdarici, uskoro naći novi dom. Veoma je važno da se odgovorno pristupi donošenju odluke o udomljavanju kućnog ljubimca jer je to odluka kojom se,  na dugi niz godina, obavezujemo da ćemo paziti i njegovati udomljenog ljubimca.

Akciju su donacijama u hrani i opremi za pse  podržali prije svega PET SHOP CANE GATO, STRATUS DOO, PET SHOP AMAZONIA i PET SHOP SAPICE.

Novčana donacija robe, kao i anonimna novčana donacija će dobro doći napuštenim ljubimcima u Azilu, te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos i podržali našu akciju.